Güllaç Tarifi - Güllaç Nasıl Yapılır?
güllaç tarifi, güllaç nasıl yapılır, güllaç tarifi videolu, güllaç yapılışı, güllaç tarifi ve malzemelri, güllaç tarifi malzemeleri ve hazırlanışı, evde güllaç nasıl yapılır, kolay güllaç tarifi
Güllaç Nasıl Yapılır?
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı Güllaç. Sütlü tatlı severlerin vazgeçmediği bir lezzet ve aynı zamanda da hafifliğiyle yemeklerin ardından midenizi rahatsız etmeyecek bir lezzet.
İşte Güllaç Tarifi Malzemeleri ve Hazırlanışı;
GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler:
- 200 gr (yarım kutu) güllaç yaprağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 litre süt
- 150 gr ceviz
- Gül suyu (isteğe göre)
süslemek için
Nar ve çam fıstığı
Hazırlanışı:
Önce 1.5 litre sütünüzü tencereye koyun ve ocağa alın daha sonra içine 1.5 su bardağı toz şekerinizi ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. (parmağınızı yakmayacak ılıklığa ulaşmasını bekleyin) bu ısı güllacınızın olması için çok önemli püf nokta diyelim. Güllaç yapraklarınızdan bir adet alıp tatlıyı yapacağınız kaba güllaç yapraklarının parlak kısımları üste geçecek şekide yerleştirin. Daha sonra üzerine ılımış sütünüzden bir kepçe yardımıyla her tarafı ıslanacak şekilde gezdirin. Yaprakların yarısına geldiğinizde cevizlerinizi istediğiniz büyüklükte ezin ve güllacınızın orta kısmına iyice yayın. Daha sonrada kalan yaprakları aynı şekilde üstüne döşeyin. Döşeme işeli bittikten sonra ayıladığınız narlarla ve çam fıstığıyla üstünü süsleyin. 1 saat kadar buz dolabında beklettikten sonra ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- İsteğe göre gül suyuda kullanabilirsiniz.
- Gül susyunu isterseniz ilk yapım aşamasında süte katarak istersenizde ikram sırasında üzerine dökerek kullanabilirsiniz.
Kategori: güllac tarifi, güllaç nasıl yapılır, güllah tarifi ve hazırlanışı, tarif, tatlı tarifi
0 yorum