Googlede Ara

Oruçluyken Ağzımızın Kokmamasi İçin Neler Yapmaliyiz?

oruçluyken ağzımızın kokmaması için neler yapmalıyız, oruçluyken ağız kokusuna ne iyi gelir, oruçluyken ağız kokusunu önlemenin yolları, oruçluyken ağzımızın kokmamasını nasıl sağlayabiliriz, oruçluyken ağzımızın kokmaması için ne yapmalıyız, oruçluyken nasıl ağız kokusu giderilir,  ramazanda ağız kokusu nasıl giderilir, oruçluyken ağız kokusu olmamasını nasıl sağlayabiliriz, ağız kokusu nasıl giderilir, oruçlıuyken ağız kokusu

Oruçluyken Ağız Kokusuna Neler İyi Gelir?

Oruç tutmak çok önemli ibadetlerimizden birisidir. Peki oruç tutarken nelere dikkat etmeliyiz. Örneğin oruç tutarken ağzımızın kokmamasını nasıl sağlayabiliriz. Ağız kokusu bir çok sebebpten oluşabilir. Diş çürükleri, dişlerimizi düzenli fırçalamamak ve bu nedenle dişlerde kalan kalıntıların çürüyerek kokuya neden olması, dilimzin üzerinde yemek artıkları ve tadının kalmasıda ağız kokusuna neden olur. Ağzı açık uyumakta ağızdaki bakterilerin daha hızlı yayılmasına ve ağız kokukuna neden olur. Aynı zamanda soğan sarımsak gibi kokusu çok ağır olan gıdaları tüketmek te ağız kokusuna neden olur. Oruçluyken gün boyu yemek yemiyor su içmiyor ve ağzımıza gereken önemi veremiyoruz.

Peki Ağzımızın Kokmaması İçin Neler Yapmalıyız?

- Sahurdan sonra mutlaka dişlerimizi fırçalamalıyız

- Diş ipi kulanmalıyız

- Gün içinde diş temizliği için misfak kullanmalıyız,

- Mümkün olduğu kadar sahurda ve İftarda soğan ve sarımsak yemekten kaçınalım (yiyorsak hemen dişimizi fırçalayalım)

- Yemeklerden sonra dişimizin arasına karanfil koyabiliriz.

- Yemeklerden sonra meyveli veya naleli şekerleme veya sakız tüketebilirz.

Ağız bakımımıza gereken önemi verirsek ramazan boyunca hm kendimiz rahatsız olmayız hemde etrafımızdaki insanları rahatsız etmemiş oluruz.

Kategori: , , , , ,

0 yorum